titel

Een modern,goedkoop, gelukkig, comfortabel en ecologisch leven met 3 kindjes!Een ecologische voetafdruk van 1.65 HA én toch een modern en comfortabel leven? Het kan écht!

woensdag 23 juni 2010

borstvoeding
oké, hiermee begeef ik me op glad ijs... het is duidelijk NIET mijn bedoeling om vrouwen die kunstvoeding ( moeten)geven terecht te wijzen of te veroordelen.
Ik wil wél de voordelen van borstvoeding voor mens en milieu even op een rijtje zetten.
BV geven levert een enorme besparing op. Ik vind cijfers van 1000 EUR per jaar tot 1300 EUR per jaar... en dat alleen maar als je kindje de gewone kunstvoeding verdraagt. Bij speciale kunstvoeding mag je er nog een smak geld bovenop rekenen.
Sommige studies maken gewag van een meerkost van 2300 EUR per jaar owv de extra gezondheidskosten die het met zich meebrengt.
Baby's die bv krijgen, zijn extra beschermd tegen ziektes, en dus minder vaak ziek!
Je geeft immers afweerstoffen mee aan je baby via de moedermelk.
Borstvoeding is gemakkelijk!
Bovendien is BV steriel, altijd op temperatuur, je hebt het altijd bij enz....Je geraakt als mama al sneller terug op je normale gewicht als je BV geeft... en het beschermt tegen borstkanker!
Je spaart het milieu
Om kunstvoeding te maken is er meer verpakking, transport, energie..nodig dan voor bv ( uiteraard). Veeteelt is ook schadelijk voor het milieu.. koeienwindjes bevatten methaangas, en dat is een broeikasgas dat 4 keer sterker is dan CO2....
Als BV geven je "onnatuurlijk" lijkt, bedenk dan dit :
als BV onnatuurlijk zou zijn, dan was de mensheid al lang uitgestorven...

Met dank aan betje.com, om de toestemming te geven voor het gebruik van haar geweldige cartoons!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License.