titel

Een modern,goedkoop, gelukkig, comfortabel en ecologisch leven met 3 kindjes!Een ecologische voetafdruk van 1.65 HA én toch een modern en comfortabel leven? Het kan écht!

maandag 28 juni 2010

wat eten we deze week?


Ik ben lui én ecologisch én vegetarisch.. Vandaar dit gemakkelijk vegetarisch weekmenu met zoveel mogelijk seizoensgroenten aangevuld met diepvries.
Zaterdag : vegetarische pita ( wokstrips-diepvries van Colruyt of :
falafel van dezelfde winkel ) met rauwkost van het seizoen (
tomaten/sla/geraspte worteltjes..)
Zondag : bio-spinazie ( Colruyt) met vegetarische schnitzels ( je
raadt het al : Colruyt) en aardappels
Maandag ; sla met gebakken aardappels en gebakken tofu / appelmoes voor de kindjes
Dinsdag : FOTO curry met seizoensgroenten ( ui, worteltjes,
sojascheuten, eventueel broccoli/bloemkool, kruiden en kokosmelk)en quorn(diepvries
van Colruyt)
Woensdag : Provençaalse bio-boontjes met aardappeltjes en wokstrips
Donderdag : vegetarische couscous ( 2 pak diepvries couscousgroenten
van Colruyt, daar zitten al kikkererwten in, eerst stoven in
olijfolie, dan een beetje(!) water erbij en wat bouillon ( véél) naar smaak.
Maak een soort van soep-met-weinig-water
In een snelkookpan laten koken, opdienen met couscous, lekker!!)
Vrijdag : restjesdag ( hiervoor voorzie ik steeds pangroenten
paysanne, voor het geval dat er niet veel restjes zijn.), in
combinatie met een pak pasta Miracolli ( omdat het op vrijdag best
gemakkelijk mag zijn ;-)
Wil je de lijst met seizoensgroenten zelf nakijken , dan kan dat op http://www.velt.be

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License.