titel

Een modern,goedkoop, gelukkig, comfortabel en ecologisch leven met 3 kindjes!Een ecologische voetafdruk van 1.65 HA én toch een modern en comfortabel leven? Het kan écht!

maandag 12 juli 2010

een itsibitsi ecotipsi

Dank u Groene Prinses om me even aan een belangrijke "L" te herinneren.
We hebben al Leven, Liefde en Lekkers gehad, nu nog iets over het Liederlijke ecoleven.
Jawel, ook vegetariërs houden van een lekker glas wijn, een verfrissende pint of een versterkende trappist.
Ook hier weer is Groen en Eco heerlijk 'anders'.
Er zijn meer en meer mensen in België die kleine brouwerijen opstarten. Daar maken ze op een ambachtelijke manier bier.Er bestaan ook nog een aantal kleine, onafhankelijke brouwerijen. In onze buurt hebben we brouwerij De Arend. Zeer lekker bier! En omdat het lokaal geproduceerd wordt, zijn de transportafstanden klein. Deze brouwerijen zorgen ook voor lokale tewerkstelling.
Wijn kan je ook op een ecologische manier kiezen. Vanzelfsprekend is dan de Belgische wijn de meest ecologische keuze. Hier vind je een ruim aanbod!Als je op vakantie bent in een wijnstreek ( bv Heuvellland) in België, koop dan eens een aantal flessen : je zal aangenaam verrast zijn! Wijn uit Frankrijk is een goed alternatief. Sommige wijnen komen per tankwagen aan, en worden in België gebotteld. Zo heeft elke supermarkt wel zijn aanbod aan goede tafelwijnen voor een klein prijsje. Mijn persoonlijke favoriet is Duc de Lerme van Colruyt. De Merlot en de Sauvignon meer bepaald. Die worden in België gebotteld in een bottelarij die een eigen windmolen heeft! Voor meer speciale aangelegenheden kopen we ook graag bio-wijn. Nieuwe-wereldwijnen koop je dan weer best Fair Trade.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License.