titel

Een modern,goedkoop, gelukkig, comfortabel en ecologisch leven met 3 kindjes!Een ecologische voetafdruk van 1.65 HA én toch een modern en comfortabel leven? Het kan écht!

zondag 11 juli 2010

kraantjeswater


Water uit de kraan is ecologisch, goedkoop, gezond en lekker. Er zijn al verschillende smaaktesten gedaan, en meestal komt kraantjeswater er erg positief uit.
Water uit de kraan is 200 tot 1000 keer goedkoper dan flessenwater! Geen enkel voedingsmiddel wordt bovendien meer gecontroleerd dan kraantjeswater!
Met flessenwater creëer je ook onnodig transport én onnodige hoeveelheden plastic afval.
Drinken dus, dat heerlijke, verfrissende kraantjeswater, je spaart het milieu, je portemonnee én de gezondheid en tanden van je kindjes! Ben je zwanger of geef je borstvoeding, dan bel je best even je watermaatschappij én doe je navraag bij je gynaecoloog. In een paar streken in het land zit er nl. teveel nitraat om gedronken te worden door zwangeren of vrouwen die borstvoeding geven. Let op, ook niet alle flessenwaters zijn aan te bevelen voor zwangeren of baby's. Je goed informeren dus! Een telefoontje naar mijn watermaatschappij leerde me dat ik in deze streek zonder problemen het water zelf kan drinken, en ook kan gebruiken voor het aanmaken van kunstvoeding ( als dat nodig mocht zijn)
Meer info over de verschillende onderzoeken van leidingwater vind je hier.
Wil je leidingwater extra verfrissend maken? Voeg dan een beetje citroensap toe, en zet het even in je koelkast. Ook een scheutje azijn doet wonderen. Ik ben nogal dol op de verfrissende eigenschappen van bruisend water. Bruiswater is extra verfrissend omdat het net iets zuurder is dan water zonder bubbels! En onze kindjes krijgen er soms een scheutje grenadinesiroop in. Even lekker als limonade!
En dan heb je meteen een goed excuus om die prachtige karaf van gerecycleerd glas én bijhorende glazen te kopen...

2 opmerkingen:

  1. Wij bundanoonen ook, ook de onthaalkindjes hier.
    Af en toe krijgen ze er ook wat diksap bij, maar meestal gewoon water en dat is prima zo, ook voor de kleintjes, al maken ze ons soms graag wat anders wijs.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. lap, alweer een woord bijgeleerd! Bundanoonen : merci Sabine!

    BeantwoordenVerwijderen

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License.