titel

Een modern,goedkoop, gelukkig, comfortabel en ecologisch leven met 3 kindjes!Een ecologische voetafdruk van 1.65 HA én toch een modern en comfortabel leven? Het kan écht!

vrijdag 2 juli 2010

njamnjam

En het is weer juli! Dus kunnen we weer paprika, courgette en aubergine van het seizoen ( en dus van eigen bodem) eten.
Dit geeft weer volop inspiratie voor lekkere zomerse maaltijden....
Bv : houmous met zongedroogde tomaten.
Niet zo moeilijk zelf te maken
* 1 blik a 225 gram kikkererwten
* 2 grof gehakte tenen knoflook
* 3 eetlepels citroensap
* 4 eetlepels tahini( bij Turkse winkels, natuurvoedingswinkel)
* 3 eetlepels olijfolie
* 1 theelepel gemalen komijn
* zout
* vers gemalen zwarte peper
* zongedroogde tomaten(-tapenade) of zwarte olijven

Bereidingswijze

* kook de kikkererwten met wat natriumbicarbonaat ( bakpoeder)
* Mixen tot het een gladde puree is.
* Voeg de knoflook, citroensap en tahini toe en maal tot de massa weer glad is.
* Giet geleidelijk de olijfolie erbij.
* Voeg komijn en peper
* Bewaar het koel voor gebruik.

Ik doe er ook wat harissa of cayennepeper bij. Kikkererwten kan je uit blik nemen, of zelf laten weken en nadien koken. Je kan na lang koken de velletjes van de kikkererwten vlot verwijderen tussen duim en wijsvinger. Vind je dit te veel werk, dan kan je de passe-vite of roerzeef gebruiken om de kikkererwten te vermalen, dan blijven de moeilijk verteerbare velletjes in de zeef achter. Zo wordt de houmous beter verteerbaar. Serveren bij salade of met pita-broodjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License.