titel

Een modern,goedkoop, gelukkig, comfortabel en ecologisch leven met 3 kindjes!Een ecologische voetafdruk van 1.65 HA én toch een modern en comfortabel leven? Het kan écht!

donderdag 29 juli 2010

op de boterham

Dit logje vind je ook op veggiesvoorkabouters. Ga er eens een kijkje nemen, Sabine heeft er al een heleboel héérlijke ideetjes gepost!
Als vegetariër en als veganist is het niet altijd eenvoudig om boterhambeleg te vinden of zelf te maken.
Vandaar een paar ideetjes...

Quorncurry : vegetarische "kipcurry"
  • 2 quornfilets
  • 1 groentebouillonblokje opgelost in 300 ml à400ml water
  • mayonaise
  • 1 theelepel currypoeder
  • 1/4 geraspte wortel
  • 1/4 van een tomaat
  • lente-uitje
Neem 2 quornfilets, kook ze in een stevige groentebouillon, neem de filets uit de groentebouillon.
Trek de filets met 2 vorken uiteen in "draadjes". Laat afkoelen.
Voeg er mayonaise, 1 theelepel currypoeder en meng goed.
Voeg er 1/4 geraspte wortel, en 1/4 van een tomaat (zeer fijne schijfjes) aan toe. Werk af met een lente-uitje. Best een paar uur op voorhand maken, dan kunnen de smaken zich goed mengen.
noot 1: ik vind madrascurry hier niet zo bij passen, ik gebruik de gewone gele currypoeder.
noot 2 : variant : doe er cocktailsaus bij of andalousesaus ....

Tofucurry : veganistische versie
Ditzelfde kan je ook doen met een overschotje tofu en vegan mayo. Dan heb je de vegan versie. (zie foto)


Wittebonen-kikkererwtenspread : veganistisch
  • 1 bokaal witte bonen
  • 1 blik kikkererwten
  • het wit van 1 prei in olijfolie aangestoofd in 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje look, in schijfjes, en heel even meegestoofd met de prei
  • 3 eetlepels olijfolie
  • citroensap naar smaak
  • 1/2 tl komijnpoeder of naar smaak
  • 1/2 tl paprikapoeder of naar smaak
  • 1 tl currypoeder of naar smaak
  • gladde peterselie of korianderblad: 1 handvol
Alles goed doormixen in de blender of met een staafmixer tot het een gladde puree is.
Dit recept is gebaseerd op een recept van de groene prinses

Houmous op verschillende wijzen
  • 1 blik a 225 gram kikkererwten
  • 2 grof gehakte tenen knoflook
  • 3 eetlepels citroensap
  • 4 eetlepels tahini( bij Turkse winkels, natuurvoedingswinkel)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • zout
  • vers gemalen zwarte peper
  • naar keuze : zongedroogde tomaten(-tapenade) / zwarte olijven
  • eventueel wat verse bladpeterselie
Alles in de blender en mixen maar. Vooral de houmous met zwarte olijven vind ik heerlijk.
op de foto: linksonder: Wittebonen-kikkererwtenspread; rechtsboven : houmous met zongedroogde tomatentapenade.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License.