titel

Een modern,goedkoop, gelukkig, comfortabel en ecologisch leven met 3 kindjes!Een ecologische voetafdruk van 1.65 HA én toch een modern en comfortabel leven? Het kan écht!

maandag 5 juli 2010

recept : gevulde groenten


Dit is puur jeugdsentiment : gevulde groenten uit de oven. Vegetarisch, uiteraard!
Welke groenten kan je hiervoor gebruiken?
Aubergine, paprika, courgette, tomaat, ui....om maar een paar voorbeelden te geven. Aubergine en tomaat zijn momenteel ( volgens de Velt-kalender) goedkoop en uit eigen land te verkrijgen.
En dus gebruiken we ze.
Welke vulling kan je gebruiken?
Je kan een vulling maken van seitan, tofu, couscous, boulghour(=bulgur), quinoa, qourngehakt, falafel. Meestal mix ik een aantal van deze ingrediënten.
Gisteren was het seitan met kikkererwten, ui,peterselie en paneermeel.
De seitan maak ik zelf. Niet moeilijk, wél tijdrovend, en vééél lekkerder dan die van uit de winkel. Hier vind je de verschillende recepten. Ik gebruik meestal bloem voor bruin brood,of iets met een beetje vezels in. Dan blijven er in de seitan wat vezels achter, en dat maakt het geheel veel luchtiger.
Ik mix de seitan fijn met een staafmixer, en maak er dus seitangehakt van.
De vulling
* seitangehakt
* gemixte kikkererwten
* 1 fijngesneden ui
* een handvol fijngesneden peterselie
* witte peper en zout
* paneermeel
* sojasaus/tamari/miso om alles extra smaak te geven
Alles goed mengen. De groenten uithollen en opvullen. De aubergines overlangs doorsnijden, en 5 minuten in de microgolfoven (op 750 W)voorgaren. Daarna pas vullen. Anders duurt het te lang voordat ze gaar zijn. Bestrooien met paneermeel (of het veganistische alternatief voor Parmezaanse kaas : paneermeel in een pan bakken met knoflook, zout en olijfolie ( en eventueel sesamzaadjes), totdat het nét goudbruin is... heerlijk!)
Een ovenschaal insmeren met boter of olijfolie. Bij de aubergines wat witte wijn/water toevoegen, anders wordt het te droog.
30 à40 min in een oven van 180°C. Opdienen met gekookte aardappels en extra witte peper voor de liefhebbers van pikant!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License.