titel

Een modern,goedkoop, gelukkig, comfortabel en ecologisch leven met 3 kindjes!Een ecologische voetafdruk van 1.65 HA én toch een modern en comfortabel leven? Het kan écht!

zaterdag 24 juli 2010

Stroganoff met champignons, quorn/tofu voor mama en prinsessenboontjes



De tofu : de lekkerste tofu ooit

Prepareer de tofu zoals hier beschreven. Als marinade gebruik je per blok 5 eetlepels Japanse sojasaus ( of tamari) ,2 eetlepels sherry en 2 teentjes look in schijfjes gesneden. Alles mengen. De blok tofu overlangs doorsnijden. ( zie foto). Dan heb je 2 plakken tofu. Tofu in de marinade leggen, en tijdig omdraaien. Je zal merken dat tofu die op deze manier geprepareerd is ( invriezen en uitwringen) heel veel marinade opslorpt. Nadien snij je de tofu in, en in de inkepingen steek je de schijfjes look.
Bakken in de pan met olijfolie ( lang genoeg om de tofu door en door op te warmen, zodat de alcohol verdampt), en op het einde overgieten met een klein beetje sojasaus. Dit geeft een heerlijk gekarameliseerd bruin korstje.

De stroganoffsaus
  • 500 g champignons
  • 1 sjalotje fijngesnipperd
  • 1 teentje look geperst
  • 1 afgestreken soeplepel tomatenpuree
  • 1 brikje sojaroom
  • 2 à3 eetlepels sherry ( naar smaak)
  • 1 koffielepel paprikapoeder ( mild )
  • 1/2 bouillonblokje
Sjalotje fruiten in olijfolie, look toevoegen, champignons in schijfjes, sherry, tomatenpuree en bouillonblokje in schijfjes toevoegen, 2 minuten opbakken. Room toevoegen, even omroeren, paprikapoeder erdoor roeren, 2 minuten op een heel zacht vuurtje laten staan.

Boontjes in de snelkookpan
  • 1 pak diepvries (bio)prinsessenboontjes
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • beetje sojasaus
  • zwarte peper
Sjalotje stoven in olijfolie, boontjes toevoegen, 3 eetlepels sojasaus erbij. Kruiden met zwarte peper. Deksel op de snelkookpan en aan de kook brengen. 3 à4 minuten stevig laten doorkoken. De pan even opschudden. Nog een paar minuten in de restwarmte laten verder garen.
In een gewone pot zal dit veel langer duren, en voeg je er best een klein beetje water aan toe.

Dit alles opdienen met pasta of rijst of aardappeltjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License.