titel

Een modern,goedkoop, gelukkig, comfortabel en ecologisch leven met 3 kindjes!Een ecologische voetafdruk van 1.65 HA én toch een modern en comfortabel leven? Het kan écht!

zaterdag 10 juli 2010

Vegan Pizza met aardappeldeegbodem


Deze pizza was ongelooflijk lekker. Nooit gedacht dat een pizza zonder kaas zo goed kon smaken!
De foto doet het gerecht alweer geen eer aan.....

De bodem voor pizza van ongeveer 30 cm doorsnede
225g aardappels
100g zelfrijzende bloem
4 etl boter ( sojaboter)
p/z
Aardappels fijnprakken. Alles mengen,goed(!) kruiden met p/z. Goed kneden. Deeg opzij leggen.

Vulling
* 1/2 courgette : in schijfjes
* 1/2 aubergine : in schijfjes
* 1 rode paprika : in schijfjes
* 1 ui : in stukjes
* 100g champignons : in schijfjes
* olijfolie
* 1 etl witte wijnazijn
* 1 ruime koffielepel origano
* 1 teentje look : uitgeperst
* kappertjes
* zwarte olijven : gehalveerd
* 4-6 eetlepels tomatenpassata
* paneermeel met peterselie en paprika ( Anco), of "vegan parmezaanse kaas" zie recept van gevulde groenten.
Ui, look en paprika 5 min stoven in olijfolie. Op het einde champignons toevoegen. Uit de pan nemen. Aubergine voorgaren in de microgolfoven. Daarna in de pan aanbakken aan beide kanten. Uit de pan halen. Courgette bakken in de pan. Goed kruiden met peper en zout!
Deeg opnieuw kneden en uitrollen tot op 5 mm dikte. Bestrijken met tomatenpassata. Beleggen met groenten, olijven en kappertjes. Bestrooien met het paneermeel.
10 minuten laten bakken in een oven bij 200°C, nadien de temp verlagen tot 180°C, en nog eens 15 minuten laten bakken.
Ik ben dol op witte peper en tabasco op mijn pizza, dus dat doe ik er ook altijd op!

2 opmerkingen:

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License.