titel

Een modern,goedkoop, gelukkig, comfortabel en ecologisch leven met 3 kindjes!Een ecologische voetafdruk van 1.65 HA én toch een modern en comfortabel leven? Het kan écht!

woensdag 7 juli 2010

vegetarische ratatouille met couscous

Een echt heerlijk zomers gerechtje.
Wat heb je nodig?
*3 aubergines
*3courgettes
*1 grote ui gesnipperd
*5 grote tomaten
*1 groentebouillonblokje
*shoarmakruiden(=pitakruiden) en gyroskruiden
*2 handenvol vegetarische wokstrips ( diepvries Eger, Colruyt)
*2 Vegetarische hamburgers ( diepvries Eger Colruyt) in reepjes geneden
*olijfolie
Gebruik een snelkookpan als het kan, anders een pot mét deksel.
Doe de olijfolie in de pan en stoof de ui zachtjes. Voeg de aubergines toe. Snij de aubergines in kleine blokjes van max 1cm op 1cm. Deksel op de pot, even laten bakken. ( voeg eventueel een scheutje water toe, dit brandt gemakkelijk aan). Daarna voeg je de in blokjes ( min 2 op 2 cm) gesneden courgettes toe en de tomaten in schijfjes. Voeg de wokstrips en hamburgers toe. Voeg 1 bouillonblokje toe.
Kruiden met shoarma en pitakruiden naar smaak (ik doe er VEEL in, een afgestreken koffielepel van elk minstens). Roeren.
Deksel op de pot. Als je met een drukkookpan werkt, even onder druk brengen, 1à2 minuten onder druk laten koken, daarna vuur uitschakelen en de pan nog een 15 minuten laten rusten. Normaal gezien is dit dan gaar. Met een gewone pot duurt het langer.
Dit is een stevige hoeveelheid, ik gebruik hiervoor mijn snelkookpan van 10 l. Wij eten dit met 2 volwassenen bijna volledig op. ( wij zijn grote eters!) Dit zou genoeg moeten zijn voor 4 personen.
Opdienen met couscous, en eventueel witte peper of harissa om het wat pittiger te maken.
Omdat de foto's die ik nam, het gerecht to-taal geen eer aandoen, géén foto!Voedselfotografie is een specialisatie op zich blijkbaar....

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License.