titel

Een modern,goedkoop, gelukkig, comfortabel en ecologisch leven met 3 kindjes!Een ecologische voetafdruk van 1.65 HA én toch een modern en comfortabel leven? Het kan écht!

vrijdag 9 juli 2010

waar zit die luxe dan?

Katoenen luiers wassen, geen auto, tweedehands kleertjes zoeken, geen vlees eten, nadenken bij alles wat je koopt ( waar komt het vandaan? Heb ik het wel écht nodig?)....
Dit lijkt een hele opdracht voor de meeste mensen.
Waar zit die luxe dan? Waar is dat comfort? Onze grootste luxe is geen materiële luxe (hoewel we die ook wel hebben), maar de luxe van tijd en rust. Doordat we ons niet (proberen) te laten vangen in de ratrace van de consumptiemaatschappij.
Manflief werkt 4/5, ikzelf werk halftijds. Zelfs met een voltijds loon behoren we AB-SO-LUUT niet tot de klasse van de "goedeverdieners". We verdienen net genoeg om ons, vrij recent aangekocht,duur tweedehandshuis af te betalen, gezond en goed te eten,leuke dingen te doen... En we sparen zelfs.
We zetten ons dus zover mogelijk buiten de materiële mallemolen van de koop-en wegwerpwaanzin.
Wat we vooral doen is GENIETEN van elkaar en van het leven. En dat leven zou een heel pak hectischer zijn als we allebei voltijds zouden werken.
Nee hoor, het is prima zo! Het is zelfs perfect.

1 opmerking:

  1. mooi om te lezen...
    en minder bezitten is ook minder bezit zijn van dingen
    tijd met en voor elkaar en voor jezelf is iets dat zoveel waard is en wat niemand je nog kan afpakken...

    BeantwoordenVerwijderen

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License.