titel

Een modern,goedkoop, gelukkig, comfortabel en ecologisch leven met 3 kindjes!Een ecologische voetafdruk van 1.65 HA én toch een modern en comfortabel leven? Het kan écht!

donderdag 5 augustus 2010

Griekse pasta

Bij Tante R gaan eten is altijd een beetje feest. Ze maakt de meest heerlijke creatieve gerechten en is altijd een bron van inspiratie.
Deze keer maakte ze Griekse Pasta. De pasta lijkt op rijstkorrels, maar het zijn deegwaren. De naam waaronder je het het meest vindt is Risone of Orzo.
Wat heb je nodig voor dit éénpansgerecht voor 3 à 4 personen
  • 250 g ongekookte Risone
  • 5 stevige rijpe tomaten
  • 1 fles passata 700g
  • 1 grote aubergine
  • 4 sjalotjes, fijngesnipperd
  • Oregano
  • 20 à 30 zwarte olijven, ontpit
  • 1 teentje look
  • 1 glas witte wijn ( optioneel)
  • 1/2 groentenbouillonblokje
  • zwarte peper
Aubergine inkerven en insmeren met zout. 15 min opzij leggen. Sjalotjes snipperen en stoven in olijfolie. Aubergine toevoegen, blussen met witte wijn (of wat water). Oregano toevoegen. 5 minuten laten stoven. Tomaten in blokjes snijden en meestoven. Olijven, bouillon, look, peper en passata toevoegen. Op een zacht vuurtje lang laten koken ( minstens 15 minuten, of tenminste totdat de saus voor bijna de helft ingekookt is). De risone kook je gewoon in dit mengsel mee gedurende de laatste 10 minuten. Als het te droog wordt, dan doe je er een beetje water bij. Opdienen met gestoomde broccoli en eventueel verse basilicum.
Je kan dit ook nog eens een krokant korstje geven in de oven. Tante R had een heerlijk korstje van pijnboompitten, ei-eiwit en paneermeel gemaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License.