titel

Een modern,goedkoop, gelukkig, comfortabel en ecologisch leven met 3 kindjes!Een ecologische voetafdruk van 1.65 HA én toch een modern en comfortabel leven? Het kan écht!

dinsdag 10 augustus 2010

op stap zonder auto

Zusje op de tram, genietend van het uitzicht.

Naar ons werk, een huwelijk, naar de Tall Ships Race, de Efteling, de zoo,Planckendael, op familiebezoek... allemaal met het openbaar vervoer of met de fiets.
We zijn het zo gewend, en dat lukt best. We merken dat de kinderen het ook leuk vinden. We hebben tijd voor ze, we doen spelletjes. Het landschap is vaak erg voorspelbaar, en kinderen houden van patroontjes.
De tram is leuk, de trein een evenement, en voor een plaats in de fietskar wordt gevochten sinds ze met 3 zijn.

De eerste keer in de fietskar: ga ik dit wel leuk vinden?
Ja, hier kan ik wel mee leven!

Ik heb wel gemerkt dat je je er op moet instellen. Mensen beschouwen "zich verplaatsen" als een noodzakelijk kwaad of tijdverlies, en ze willen zo snel mogelijk van A naar B. Ook als ze reizen. Terwijl de reis op zich boeiend en interessant is. Dus rustig aan en genieten. Het is quality time!

1fietskar en 1 fietsstoeltje : transport van 3 kindjes.

2 opmerkingen:

  1. Je hebt helemaal gelijk, de reis zelf, het onderweg zijn, kan ook quality time zijn. Toen wij vorige zomer naar de Ardennen fietsen (zo'n 200 km enkel), hebben we ook prachtige landschappen gezien, die ons onbekend zouden gebleven zijn als we gewoon met de auto langs de autosnelweg waren mee gereden...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. tof! Lijkt me enorm leuk om zo'n fietstocht te maken.
    Tegenwoordig is de trein ook weer helemaal in als transportmiddel, bv naar Peking reizen met de Trans-Mongolië Express......stond zelfs in De Standaard! Lijkt me nog wel een leuk idee voor als de kindjes wat ouder zijn. En je ziet een pak meer, en je kan tussendoor uitstappen (niet zo'n fris idee als je met het vliegtuig reist..)

    BeantwoordenVerwijderen

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License.