titel

Een modern,goedkoop, gelukkig, comfortabel en ecologisch leven met 3 kindjes!Een ecologische voetafdruk van 1.65 HA én toch een modern en comfortabel leven? Het kan écht!

zaterdag 4 september 2010

Hier zijn we weer- weekmenu

Het is even heel stil geweest hier op dit blog. Wegens TOTAAL geen tijd. Het gewone leven van alledag ( lees: werken) is weer begonnen, na een paar maanden van postnatale rust.
En het valt erg mee, het is zelfs enorm leuk. Ik sta graag voor de klas, en geniet met volle teugen van het lesgeven. Zonder stress of plankenkoorts deze keer ( de eerste keer in een carrière van bijna 15 jaar!). Het was alsof die maanden van inactiviteit er niet geweest zijn.
Nu de planning gemaakt is, heb ik een beter zicht op "de regelmaat en orde"van alledag. En de mentale rust is weergekeerd.

Het weekmenu dus.
 • za : gevulde tomaten uit de oven met aardappelpuree en tuinkers
 • zo : vegan pizza ( en crumble van appel-peer en pruimen met soja-ijs en/of vegan zure room)
 • ma : griekse pasta
 • di : sla, tomaat en tuinkers met aardappels en tofu
 • woe : spinazie (met zeewier-sssttt) met aardappels en bonenburgers
 • do : worteltjes met aardappels en vegetarische schnitzels
 • vrij : stoofpotje van prinsessenboontjes met pompoen en tomaat, rijst en wokstrips
De tomaten zijn nog altijd overvloedig aanwezig, maar het weer leent zich nu meer voor een warm gerechtje met tomaten, en dus voor tomates farcies.
Het is weer de heerlijke tijd van pompoen en binnenkort kastanjes, en dus ga ik dat meer en meer gebruiken. Ook de pruimen zijn in seizoen, en die lenen zich perfect voor een heerlijke crumble. Aangezien september virusmaand is, heb ik ook al tuinkers en waterkers mee op het menu gezet, dat is een "natuurlijk antibioticum" en zeer gezond!

2 opmerkingen:

 1. Pompoen is hier ook favoriet! Pompoenpuree, pompoenfrietjes maar bovenal pompoensoep. Die maak ik half om half met peertjes, ook een herfstfavoriet! Bij ons is de oogst van de hazelaar binnen, altijd welkom voor een doosje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt voor het aanbod,ik ga er graag op in!Misschien moeten we maar ruilen voor iets met pompoen? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License.