titel

Een modern,goedkoop, gelukkig, comfortabel en ecologisch leven met 3 kindjes!Een ecologische voetafdruk van 1.65 HA én toch een modern en comfortabel leven? Het kan écht!

maandag 4 oktober 2010

pompoen-paprikacrème /oranje puree

Misschien wist je het nog niet, maar ik ben experte groentenverstoppertje spelen. Niet uit vrije wil, en zeker niet omdat ik dat pedagogisch verantwoord vind, maar wél omdat het soms niet anders kan.
Enfin, het levert interessante recepten op.
Wat heb je nodig
 • 2 rode paprika's, zeer fijngeneden
 • ongeveer evenveel zeer fijngesneden pompoen ( liefst de zetmeelachtige soort...ik gebruik potimarron)
 • Herbamare
 • zwarte peper
 • olijfolie
 • 1/2 fles tomatenpassata van biotime
de paprika en pompoen lang laten bakken in véél olijfolie, goed kruiden met herbamare van Vogel en zwarte peper . Het mag een beetje karameliseren, geeft een heerlijke smaak van geroosterde paprika!
De passata toevoegen, nog even laten sudderen.
Mixen. Dit geeft een heerlijk smeersel, voor oa op de boterham, of als dip, of als pastasaus....je kan het zo gek niet bedenken. Mix het eens met gekookte rode linzen, of met witte bonen, en je hebt een prima veggie broodsmeersel!
Zus vond het in elk geval geweldig. Het is de eerste keer in haar 4.5 jarig leven dat ze de eetlepel uit mijn handen rukte, om NOG MEER van iets nieuws te eten. Wie had dat ooit gedacht.
Dit oranje mengsel meng ik onder pureepatatjes. Met waterkers of tuinkers (rauw)erbij krijg je een pittigere, frissere smaak!

2 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. heel lekker , heb al de eer gehad om te mogen proeven
  tante R.

  BeantwoordenVerwijderen

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License.