titel

Een modern,goedkoop, gelukkig, comfortabel en ecologisch leven met 3 kindjes!Een ecologische voetafdruk van 1.65 HA én toch een modern en comfortabel leven? Het kan écht!

zondag 30 januari 2011

Natuurverf

Natuurverf heeft vaak-onterecht-een slecht imago. Het zou peperduur zijn, moeilijk om te verwerken, en enkel verkrijgbaar in oker-en roodtinten.

Wij kopen onze witte latexverf van Biopin , en de gekleurde bij Tony Mertens, van Naturam. Die laatste kan je in alle mogelijke kleuren laten mengen (ik dacht alle RAL kleuren).
Voor de biopin witte verf hebben we vaak maar 1 laag nodig, soms een 2-de, en die is even duur als gewone verf van Levis. Met goedkopere, gewone verf heb je vaak verschillende lagen nodig : dat is uiteindelijk even duur en veel meer werk!
Bij biohome kan je een enorm assortiment aan natuurverf, vernis, behandelingsproducten ..... online bestellen en aan huis laten leveren. Wij hebben daar bijvoorbeeld uitstekende parketlijm gekocht!
Een ideetje over hoe er er kan uitzien mét natuurverf zie je hieronder en hierboven

En een laatste tip : om het geheel "samen te laten smelten" doe je best, bij je witte muurverf, een zeer kleine hoeveelheid van de kleur die op een aanliggende muur staat. Gebruik hiervoor een injectiespuit van bv 5 ml, die je bij de apotheker kan kopen. Zo kan je die aangekleurde verf telkens in dezelfde tint namaken. Het moet echt maar erg weinig te zijn, maar zo sluiten de kleuren mooi op elkaar aan. Wij deden in de kamer van de jongens 5 ml lindegroene verf in een emmer van 10 liter biopin witte latexverf. Lijkt verwaarloosbaar, maar het resultaat mag er wél zijn!
De houten trap in de kamer van de jongens behandelden we met een verhardende witte olie. Zo zie je nog steeds de houtstructuur, maar is de trap wel behandeld en afwasbaar!
Bijkomend voordeel bij natuurverf is dat het ademt, geen petrochemische en/of schadelijke stoffen bevat, met water uitwasbaar is, geen hoofdpijn geeft, het kan gebruikt worden in babykamers door zwangere vrouwen enz enz enz....Kortom : wij zien geen enkel reden om nog gewone verf te gebruiken..

5 opmerkingen:

 1. ik had ook steeds dat oker en rood gevoel over bio verf. Toch even nadenken voor de volgende verbeurt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ga die muuverf van biopolin maar eens proberen, kijken of het mooi wordt en goed dekt

  gr
  marja

  BeantwoordenVerwijderen
 3. goed om weten! er valt hier niet meteen te schilderen, maar na rondkijken in de Brico had 'k inderdaad ook het idee dat het allemaal nogal oker en rood was. Dat blauw en groen zijn geweldig mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw dat klinkt inderdaad allemaal goed zeg!
  Misschien dat ik het in mijn volgende huis ook wel ga toepassen. En je hebt ook schitterende kleuren :)
  Mochten mensen nog op zoek zijn naar een schilder, dan is deze website wellicht handig: http://www.schilder-weetjes.nl/schilder-offerte-aanvragen.html
  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License.