titel

Een modern,goedkoop, gelukkig, comfortabel en ecologisch leven met 3 kindjes!Een ecologische voetafdruk van 1.65 HA én toch een modern en comfortabel leven? Het kan écht!

zondag 30 januari 2011

weekmenu


Nog steeds zoveel mogelijk vegan. Hoewel ik wel nog quorn gebruik. Dus : full-time vegetariër, part-time veganist, zou een goede omschrijving zijn. Hoewel ik eerder van 90% veganist zou spreken....
Het weekmenu dus
 • za: (zie foto)spruitjes, knolselder-pastinaakstoofpotje met bruin bier en salie, en raapjesschotel
 • zo : Spinazie met aardappeltjes en vegetarische schnitzel
 • ma : Veldsla met koolrabislaatje ( 1-2-3 appelmoes voor de kindjes), aardappeltjes en gebakken tofu
 • di : rodekool met wokstrips en puree
 • woe : pastinaak-worteltjes met rozemarijn en tijm, bonenburgers en aardappeltjes
 • do : pasta met tomatensaus,veldsla en quornfilet
 • vrij : restjes
Sinds ik de trotse eigenares ben van "smaakvrienden", ben ik opnieuw bezig met het uitproberen van nieuwe groentegerechtjes. Wij eten graag én veel groenten, liefst van al in een stoofpotje. Maar een beetje nieuwe inspiratie en dus variatie kan geen kwaad! De foto hierboven geeft een idee van de gemiddelde hoeveelheid die wij eten. Je kan dus alvast niet zeggen dat onze kindjes op dat vlak geen goed voorbeeld krijgen!
Ik probeer nog steeds zoveel mogelijk verse groenten klaar te maken, en van eigen bodem. We hebben hier echt nood aan een goede biowinkel in de buurt, met een uitgebreid assortiment groenten. We hebben ooit een groentemand van de voedselteams gehad. Erg lekker, maar een beetje weinig. En dat afhaalpunt is hier ook weer een heel eind uit de buurt. Het idee achter voedselteams is dat je zelf, zo milieuvriendelijk mogelijk, je pakket gaat afhalen in een centraal depot. Voorlopig is het dus een beetje behelpen.

3 opmerkingen:

 1. In Gent is het groentenpakketsysteem wel goed uitgebouwd. Er zijn een heel aantal afhaalpunten in Gent en de randgemeenten, zodat de groentenpakketten voor iedereen goed bereikbaar zijn. Op hun website vind je trouwens heel wat recepten, de meeste vegetarisch. Ga maar eens kijken op: http://www.dewassendemaan.be/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dag Saskia!
  heel erg bedankt voor de tip, jammer genoeg wonen wij in het Antwerpse....
  maar we blijven zoeken!
  MV

  BeantwoordenVerwijderen
 3. In Antwerpen heb je de voedselteams: www.voedselteams.be er zijn heel wat afhaalpunten in het Antwerpse

  BeantwoordenVerwijderen

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License.