titel

Een modern,goedkoop, gelukkig, comfortabel en ecologisch leven met 3 kindjes!Een ecologische voetafdruk van 1.65 HA én toch een modern en comfortabel leven? Het kan écht!

donderdag 10 februari 2011

1-2-3 appelmoes

Vroeger kochten we potjes bio-appelmoes voor de kindjes (als mama en papa iets aten dat ze échtegintechtig niet lusten : witloof met rodebietencurry ofzo). Zo'n volledig potje was veel te veel voor onze kindjes. Vaak vergaten we dat geopende potje ergens achteraan in de koelkast, en had het 2 weken later een wilde groene haardos gekregen. Zonde van de appels, zonde van de verpakking, zonde van het transport : een doodzonde dus, u hebt het begrepen.
Vandaar dat we nu zelf appelmoes maken. In kleine hoeveelheden appelmoes maken doe je erg snel en eenvoudig op de volgende manier :
1. men neme een appel(renet of jonagold : 1 groot exemplaar is al méér dan genoeg voor onze kindjes)
2. Schil de appel en snij hem in stukjes. Voeg wat water toe.

3. Zet ,met een ander bord erbovenop, gedurende 4 à5 minuten in de microgolfoven


Klaar is kees! Nu nog zoeten met appeldiksap, suiker, ahornsiroop, tropisch vruchtendiksap, waarom eens geen Luikse appelstroop.....En als u denkt : een potje is toch gemakkelijker: dat is waar, maar er zijn nog voordelen verbonden aan het zelf maken van appelmoes....

Voordelen :
 • snel klaar
 • nooit té zoet ( in het begin kan je wat hem wat zoeter maken, want de kindjes zijn hele zoete pottekesappelmoes gewend, nadien steeds minder en minder suiker toevoegen.)
 • geen verpakking
 • goedkoop!
 • minder overschot, en dus vaak ook minder weggooien

2 opmerkingen:

 1. Dat ga ik eens proberen, want wij lusten zelf ook graag appelmoes ...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik maak appelmoes ook altijd zelf, gewoon op het vuur. Gaat misschien niet zo snel als in de microgolf, maar ondertussen kan je de rest van het eten klaarmaken. Het is inderdaad supermakkelijk en veel lekkerder! Wij doen er altijd nog wat kaneel of speculaaskruiden in, jummie :).

  BeantwoordenVerwijderen

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License.