titel

Een modern,goedkoop, gelukkig, comfortabel en ecologisch leven met 3 kindjes!Een ecologische voetafdruk van 1.65 HA én toch een modern en comfortabel leven? Het kan écht!

woensdag 9 februari 2011

lasagne van savooikool met linzengehakt en tofuricotta


Savooikool is erg gezond, zit tsjokvol anti-oxidanten en zou beschermen tegen kanker.
Het is ook een wintergroente, uit een periode dat het aanbod van groenten nogal aan de povere kant is.
Met de geblancheerde blaadjes kan je hele mooie laagjes maken, en de blaadjes kan je dus gebruiken als lasagnevellen. Savooi gaat wonderwel samen met linzen, en met de zilte smaak van de tofuricotta. Serveer met vlinderpasta en tabasco...
Wat heb je nodig voor 4 heel stevige porties
Materiaal : 2 ovenschotels van minstens 30cmX20cmX7cm hoog , of 1 grote ovenschotel
1 kookpot, mixer
  • 1 savooikool, zonder buitenste blaadjes.
  • ongeveer 800 g linzengehakt (de hoeveelheid die in het recept van de link beschreven staat zou ongeveer moeten volstaan)
  • 400 g à 500 g tofu
  • 6 eetlepels sojayoghurt
  • 6 eetlepels soja bakken en braden of sojaminarine
  • zout of herbamare
  • vegan "parmezan" naar smaak ( ongeveer 4 eetlepels)
Verwijder de buitenste vellen van de savooikool. Verwijder blad per blad, en snij de nerven eruit. Breng gezouten water in aan de kook, en kook de blaadjes gedurende 1 à 2 minuutjes.
Laat de koolblaadjes uitlekken en leg ze apart.

Mix de tofu, de sojayoghurt, de soja'boter" , het zout en minstens de helft van de "parmezan". Proeven en bijkruiden indien nodig. Je mag het flink afsmaken.

Smeer 2 ovenschotels in met olijfolie, en leg onderaan een bodempje van savooikoolblaadjes. Smeer daarbovenop een laag linzengehakt, en terug de koolblaadjes. Zo om-en om,minstens 3 lagen. Je sluit af met een laag van 1.5 cm (minstens) tofuricotta. Strooi er de rest van de parmezan op.
Zet gedurende 30à40 minuten in een oven van 180 °C.
Opdienen met vlinderpasta en tabasco op de ovenschotel. Wij aten er ook wat veldsla bij, omdat ik anders de portie groenten maar wat povertjes vond. Maar wij zijn dan ook dol op groenten.

1 opmerking:

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License.