titel

Een modern,goedkoop, gelukkig, comfortabel en ecologisch leven met 3 kindjes!Een ecologische voetafdruk van 1.65 HA én toch een modern en comfortabel leven? Het kan écht!

woensdag 30 maart 2011

ecologisch huwelijk en een lunchidee
Vorige week vrijdag mochten we naar een waar ecologisch huwelijksfestijn (mét jaren 80 fuif en dito outfits) gaan! Vlokkenman en zijn liefste stapten samen in het bootje. Ik werd op voorhand gepolst of ik "iemand kende die hapjes kon voorzien voor een huwelijksfeest, ecologisch, en liefst zoveel mogelijk vegetarisch". Uiteindelijk waren we met velen die de hapjes maakten. Allemaal om ter lekkerst. En allemaal om ter zotst gekleed (ik ben de Dolly Dots er meermaals tegengekomen en Cindy Lauper liep er ook rond...)
Mijn culinaire bijdragen waren
  • houmous op 3 wijzen (rode bietenhoumous, houmous met zongedroogde tomaten, pikante houmous met kurkuma),
  • artiskokkentapenade
  • wraps.
In de wraps deed ik mozarella( gemixt en dus smeerbaar), artisjokkentapenade, gegrilde paprikareepjes en raketsla.
Maar je kan je in de vulling volledig uitleven.
Het is trouwens een heerlijk vegetarisch lunchideetjes, ook voor de kindjes!

Het feest deed ons met heimwee terugdenken aan ons huwelijk, nu alweer 5 jaar geleden....
Dat was ook volledig vegetarisch, uiteraard. En we hadden geluk dat in de lokale sportschuur/congrescentrum/restaurant toen een kok werkte die hééél veel van de veggie keuken afwist. Hij maakte voor ons feest een ongelooflijk lekker warm én koud buffet. Soms moet je het echt niet ver zoeken, en vind je vegetarische opties op verrassende plaatsen....je moet er gewoon naar durven vragen. Die dag (én vorige vrijdag) is het beeld dat mensen hebben van vegetariërs alweer wat bijgesteld. Niemand is met honger naar huis gegaan, en iedereen vond alles om ter lekkerst!

1 opmerking:

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License.