titel

Een modern,goedkoop, gelukkig, comfortabel en ecologisch leven met 3 kindjes!Een ecologische voetafdruk van 1.65 HA én toch een modern en comfortabel leven? Het kan écht!

dinsdag 26 april 2011

heerlijk ijs en sorbet


Met deze temperaturen mag je jezelf en de kindjes wel eens verwennen met een ijsje. Maar dan graag gezond én lekker én vegan als het kan.
Dit was onze late-night-snack een paar dagen gelden....
De foto is niet zo geweldig, want het was al donker buiten, en fotograferen bij spaarlamplicht geeft zo'n groezelig geel sfeertje....
Enfin,
Wat heb je nodig
  • Diepvriesvruchten (ik gebruik liefst rode vruchten)
  • Diksap (ik gebruik tropisch vruchtendiksap)
  • Een rijpe banaan in optie
  • Sojayoghurt of soja-ijs
  • een staafmixer
  • een microgolfoven
Doe de vruchten in een pot. Zet die even, (de hoeveelheid op de foto zet in 30s in de microgolfoven op 750W). Als de vruchten eruit komen, zijn ze nog altijd bevroren. Dat hoort zo. Dan doe je er een royale geut diksap bij, en de banaan voor een extra romige effect (hoeft niet, kan perfect zonder hoor!)
De mixer erin. Dit lijkt even moeilijk te gaan, maar de microgolven hebben vooral de binnenkant van de vruchten ontdooit. Even doorzetten en doormixen en je hebt....sorbet!!
Ik dien dit op met sojayoghurt ( natuur of met vruchten..), of met soja-ijs. We gingen voor het laatste. Zaaalig, lekker, verfrissend, snel klaar!


Ik vind rodevruchten sorbet ook heerlijk met citroensorbet en meringues of eiwitschuimpjes....

2 opmerkingen:

  1. Nomnom... dat ziet er lekker uit. Wil dat binnenkort ook eens proberen voor de kindjes. Thanx!

    BeantwoordenVerwijderen

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License.