titel

Een modern,goedkoop, gelukkig, comfortabel en ecologisch leven met 3 kindjes!Een ecologische voetafdruk van 1.65 HA én toch een modern en comfortabel leven? Het kan écht!

woensdag 11 mei 2011

asperges met scrambled tofu en peterselie-olie

Het is weer zover. Er zijn weer asperges. En ik ben ervan overtuigd dat die elk jaar opnieuw zo overheerlijk smaken omdat je er op moet waàchten. Tot het lente is. Net als de eerste echte Belgische aardbeien (niet de Spaanse troep, sorry...)
Maar ze zijn er : aardbeien en asperges. En nu is het dus ook officieel echt lente.
Ik heb de "asperges à la Flamande" geveganiseerd. Met tofu.
Nodig voor 3 à 4 personen
1 kg asperges
500g tofu
150 ml rijstmelk of sojamelk met 2 eetlepels maïzena erin
3 volle eetlepels soja bakken en braden
1 volle eetlepel sojaminarine
flinke scheut kruidenzout of herbamare
1 koffielepel kurkumapoeder
een koffielepel sojasaus
een paar draaien aan de molen met zwarte peper

De tofu (hoeft niet eerst ingevroren te worden!) in schijfjes snijden, goed droogdeppen. De "boter"smelten, 1 koffielepel kurkumapoeder, zout, sojasaus en zwarte peper toevoegen, de gesmolten massa over de tofu gieten. Minstens 20 minuten laten staan.
Tofu bakken in een pan, en fijnprakken. Na 5 minuten op een hoog vuur te laten bakken, de "melk" met maïzena toevoegen, goed laten doorkoken gedurende een 2 minuten.
Goed kruiden met, zo nodig, extra peper en zout.

Peterselie-olie.
Knip verse peterselie af, giet er een neutrale olie over (zonnebloemolie), mixen, en minstens een uur laten staan.

Asperges schillen, koken, bedekken met scambled tofu, even beregenen met peterselie-olie en wat verse peterselie erover. Opdienen met gekookte aardappels.
Hemels.

1 opmerking:

  1. O, asperges, ik mis ze zo. Hier heb je alleen die groene...

    BeantwoordenVerwijderen

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License.