titel

Een modern,goedkoop, gelukkig, comfortabel en ecologisch leven met 3 kindjes!Een ecologische voetafdruk van 1.65 HA én toch een modern en comfortabel leven? Het kan écht!

zondag 1 mei 2011

Vegan Griekse spinazie taart/ vegan spanakopita


Maak eerst dit :

De "ricottakaas"
  • 250 g tofu, heel erg fijngeprakt
  • 3eetlepels sojayoghurt natuur
  • 3 eetlepels soja bakken en braden
  • royale hoeveelheid zwarte peper
  • 1 theelepel zout
alles mengen en erg fijnprakken. Opzij zetten.

De "fetakaas"
  • 250 g tofu, droog gedept en in kleine blokje van 1cm op 0.5 cm gesneden
  • 1 koffielepel herbamare
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • royale hoeveelheid zwarte peper
  • 1 geschilde en heel erg fijngesneden tomaat, met sap erbij
Alles mengen, en min 15 minuten laten marineren.

Verder nodig
  • 1 kg diepvriesspinazie
  • wit van 1 preistronk of 4 lente-uitjes in fijne schijfjes
  • 1 sjalot fijngesnipperd
  • 4 volle eetlepels verse dille, fijngehakt (of 2 eetlepels gedroogde dille)
  • 4 volle eetlepels fijngehakte peterselie
  • peper en zout
  • gemalen nootmuskaat
  • 2 pakken brickdeeg(16 blaadjes), extreem fijn deeg...
  • 4 eetlepels maïzena opgelost in een 8 eetlepels water
  • 4 volle eetlepels vegan parmezaanse kaas (optioneel)
  • olijfolie en gesmolten soja bakken en braden
Voor de vegan parmezaan kijk je hier
Neem 1 kg spinazie (ik neem diepvries biospinazie, en ontdooi die, niet koken : spinazie mag je nooit 2 keer koken).
Bak de sjalot en prei in olijfolie, en stoof dat gedurende 5 minuten tot het zacht is. Voeg de spinazie en de kruiden toe. De ricotta en feta toevoegen. Even verder opwarmen en vuur uitzetten.
Voor deze hoeveelheid nam ik 2 ovenschotels van 30 op 18 cm.
Vet de ovenschotel in, leg er 3 vellen brickdeeg in. Bestrijk de vellen met olijfolie. Leg er een laag spinaziemengsel op. Sla de vellen toe. Leg er opnieuw 3 vellen op. Bestrijken met olie/botermengsel. Spinazie mengsel erop smeren. Afdekken op 2 vellen. Vellen bovenaan toeplooien. Nogmaals besmeren met boter/oliemengsel. ( Light is dit gerecht zeker niet...)
Doe hetzelfde met ovenschotel 2.
Bak dit in een oven van 175°C gedurende 40 à 45 minuten.
Beetje laten afkoelen, en opdienen met sla....mmmmmm






Dit gerecht vraag veel tijd...reken gerust op 30 min voorbereiding en 40 minuten baktijd




1 opmerking:

  1. Dit zit er zo lekker uit! En lijkt mij toch niet heel erg moeilijk.
    Jij hebt altijd zulke fantasierijke recepten!
    Gr,
    NZ

    BeantwoordenVerwijderen

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License.