titel

Een modern,goedkoop, gelukkig, comfortabel en ecologisch leven met 3 kindjes!Een ecologische voetafdruk van 1.65 HA én toch een modern en comfortabel leven? Het kan écht!

woensdag 29 juni 2011

Een duurzaam cadeau voor meester en juf/duurzame doopsuiker


Deze ochtend zag ik in de kleuterschool een stoet aan cadeautjes voorbijkomen.
Tientallen boeketten, pralines, kopjes met " liefste juf" erop....
Ik moest nog iets gaan kopen.
Liefst iets dat langer dan een week goed blijft ( juffen en meesters vertrekken vaak snel met vakantie). En duurzaam is. En recycleerbaar is ( geen plastic). Een plant dus, en geen boeketje. Niet zomaar een plant, maar een luchtzuiverende plant (spathiphyllum). Met een zakje eronder dat we nog over hadden van de suikerbonen van grote broer. Een doosje chocolaatjes erbij en een kaartje, en het cadeautje is klaar.....
Met de suikerbonen van onze 3 kindjes hebben we een beetje dezelfde denkoefening gemaakt. De suikerbonen eet men op, en de verpakking gooit men weg. Jammer. Dus bedachten we een duurzame verpakking. Een glaasje. Met een zelfgemaakt papieren roosje erop. Voor ons meisje..... Voor onze 2 jongens hebben we ook glaasjes gebruikt. Telkens met een andere kleur van roos ( groen en turquoise). Zo hebben onze kennissen en vrienden een kleine collectie glaasjes opgebouwd. Sommigen vertellen dat ze die glaasjes ook benoemen met de naam van onze kindjes. Ze worden dus echt gebruikt!

1 opmerking:

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License.