titel

Een modern,goedkoop, gelukkig, comfortabel en ecologisch leven met 3 kindjes!Een ecologische voetafdruk van 1.65 HA én toch een modern en comfortabel leven? Het kan écht!

zaterdag 19 november 2011

10 dingen die je nog niet wist van Maman Verte en de Vertekes

oké, *ironiemodus aan* dank je wel Cornelie om mij te taggen *ironiemodus uit*
Ik ben er rijkelijk laat mee, maar beter laat dan nooit.
Hier zijn 10 dingen die je nog niet wist van Maman Verte en de Vertekes
 • we hebben 2 echte carnivoren in huis. 2 katten van bijna 13 jaar oud. Ik zie ze dol-en dolgraag. En nee, ik kan er geen organic vegan kattenvoer voor kopen. De 2 dames eten hypergespecialiseerde dieetvoeding (lees: DUUUUUR) van de dierenarts, zonder die voeding zouden ze een langzame, pijnlijke dood sterven. Ben ik even blij dat de katten (nog) niet in de berekening van de ecologische voetafdruk zitten, of we zouden een pak minder goed scoren. Maar eigenlijk zou ik het ook in rekening moeten brengen. En een boom of 60 moeten planten om onze dames te compenseren natuurlijk.
 • Ik neem af en toe de fiets met elektrische trapondersteuning. Was eigenlijk enkel bedoeld voor tijdens de zwangerschap en borstvoeding. Maar nu komt die uit z'n stalling als het iets te hard waait, of ik ben gewoon wat lui, of ik moet de kinderkar trekken...Maman Verte heeft aanvallen van luiheid. Papa "dreigt" er soms ook mee om een blog te starten " de waarheid over Maman Verte", als ik weer eens elektrisch wil fietsen....
 • Ik ben een ontzettend luie blogger. Soms voel ik een drempel, omdat ik wéét dat ik een logje enkel kan posten na intensief nalezen, bewerken enz...en zelfs dan nog fouten ontdekken, nadat ik het gepubliceerd heb. Een beetje faalangstig dus. Plus het feit dat ik bijna nooit 2 uur onafgebroken eraan kan werken natuurlijk....dit logje is bv geschreven in 5 etappes .....
 • Ik heb met momenten last van serieuze ecodips. Dan zie ik het leven en de mensheid niet meer zitten. Meestal gaan die snel voorbij.
 • Ik ben NIET LIEF voor automobilisten die niet voorzichtig zijn met andermans leven, hoewel ik in werkelijkheid een erg rustig, vredelievend iemand ben. En dus roep ik af en toe lelijke dingen....( maar echt maar héél af en toe hoor). De lieve bestuurders worden daarentegen vriendelijk en uitgebreid bedankt door me.
 • Ik kocht tijdens No-Impactweek een mega groot knuffelschaap voor mijn oudste zoon, omdat hij niet alleen geweldig schattig is, maar ook erg dapper en vreselijk lief is, en hij het ECHT op die moment VERDIEND had.
 • Ik durf sinds mijn actie in de H&M er bijna niet meer binnengaan , laat staan iets kopen, omdat ik het lef niet heb om die actie te herhalen. Dus stop maar met mij zo geweldig te vinden, ik ben een laf schaap.
 • Ik heb sinds kort een nieuw motto : " Wat anderen van me denken, dat zijn mijn zaken niet", dat het oude motto aanvult : " Alles komt ALTIJD op z'n pootjes terecht."
 • Ik droom heimelijk (nu niet meer zo heimelijk dus) van een 4-de kindje. To-taal on-ecologisch, maar ja, de wegen van het hart zijn ondoorgrondelijk. En ja hoor, ik ben perfect gelukkig met m'n 3 sloebers. En ja, ik kijk vooral naar wat ik heb, en niet naar wat ik niet heb. Maar wat ik heb is ZO geweldig, dat ik die drang voel. Het is een verlangen vanuit pure tevredenheid en geluk, niet uit een gevoel van "tekort".
 • hoewel ik tegen overconsumptie ben, kan ik het niet laten om vééél 2-de handskleding voor mijn kindjes te kopen. Eigenlijk te veel. Foei Maman. Maar je bewust zijn van het probleem is al een eerste stap zeker????
En nu nog een paar gelukkigen om te taggen (mensen rond wie een mysterieus aura hangt in mijn ogen...)
mama monique
deneensechtna daan
Green evelien
tekkallisgete
eefje

8 opmerkingen:

 1. Leuk om zo wat meer over je te weten te komen! En om dat tegen-blog moest ik wel even lachen, gelukkig zijn we hier allemaal niet perfect ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk :)

  Helemaal gelijk over de H&M... Alhoewel het daar volgens mij nog redelijk okee is... volgens de schoneklerencampagne. Prenatal (heb je dat ook in Belgie?) is het wel erger. Echt gek, wat je betaalt voor een leuk pakje, krijgt een naaister daar per maand betaald....

  Meer kindjes is leuk :) Ik zou ook nog graag een derde milieuvervuiler hebben. Maarja... :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oei oei, ik voel me al schuldig, maar toch leuk om te lezen :) Ik kijk ook vol spanning uit naar de blog van papa vert.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hey Cornelie ; twas maar om te lachen hoor. Ik vond het wel leuk om te doen, bedankt voor de tag!
  En Valhalla, ja, er zijn er nog erger dan H&M...I know...helaas...
  En LLMM : perfect is saaai ;-)dus gelukkig zijn we niet perfect hé.
  groetjes!!
  MV

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hihi, blij te lezen dat je ook gewoon "mens" bent, en niet enkel mijn milieu icoon!
  Kindjes zijn zo leuk, het milieu moet dan maar even aan de kant! Wel jammer voor mij, binnenkort wordt ons 5e kindje in huis verwacht, en ik had stiekem gehoopt dat je je luiers eens te koop zou aanbieden.
  Doe zeker verder met je blogjes, ik kom hier zo graag lezen. Tine

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wauw Tine!! 5 kindjes!! Wat geweldig zeg!Proficiat!
  Mijn luiers verkopen doe ik nog even niet...omdat ik het niet over mijn hart kan krijgen, maar vooral omdat ze al door en door gebruikt zijn. En dus eigenlijk niet meer echt verkoopbaar....
  En verder : bloosbloosbloos owv je lieve complimentjes....
  veel groetjes en geniet van de zwangerschap!! Laat je weten wanneer de baby er is??
  Veel liefs
  MV

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Amai, ik verschiet inderdaad wel bij een paar puntjes :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Door dit lijstje je H&M blog gelezen, wat een geweldige actie! Loop er weer fier naar binnen, om trots op te zijn. Ken je de Stoere Vrouwen in NL (www.stoerevrouwen.nl) die doen ook dat soort acties, maar dan in 'functie'. Ik doe daar ook regelmatig aan mee en kan daardoor daarna altijd gewoon als mezelf een winkel in. Misschien zijn er al Stoere Vrouwen België?

  BeantwoordenVerwijderen

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License.